News


Test automatisering voor Citrix of RDS

Test automatisering voor Citrix of RDSOn 1st Mar 2022

Het waarborgen van de kwaliteit van applicaties en klanttevredenheid heeft elke organisatie hoog in het vaandel staan. 
Echter, om dit te bereiken in een Citrix of RDS-implementatie is niet eenvoudig – er worden geen onderliggende objecten of controls geleverd aan de client, in plaats daarvan wordt een beeld van de applicatie geleverd aan de client UI. 
Daarom zullen software test tools die gebouwd zijn om Windows objecten te "zien" niet werken en het risico op ondermaats presterende applicaties en ontevreden klanten vergroten.

Er is een betere oplossing, en gelukkig voor jou is die super eenvoudig te gebruiken. Als je op zoek bent naar het automatiseren van functionele, regressie of performance testen in een Citrix of RDS-omgeving, dan heb je een testautomatisering oplossing nodig die ontworpen is om te vertrouwen op geavanceerde intelligente beeldherkenning - automatisch ingebouwd in elk testscript - om de testconfiguratie te vereenvoudigen, en jouw tijd en inspanningen te verminderen. En dit is precies wat ICTestAutomation levert.

Laten we dit verder illustreren met klantverhalen uit de praktijk:

Verhaal 1:
Applicatiekwaliteit verbeteren binnen een RDS-gebaseerde omgeving

Probleemstelling klant: "Omdat we onze klantgerichte applicaties binnen een RDS-gebaseerde omgeving streamen, zou geen van de tools die er zijn binnen onze omgeving werken, we konden helemaal niet testen omdat we geen Windows-objecten konden herkennen, de basis voor andere test automatiserings oplossingen."

Het resultaat met ICTestAutomation: "De eerste keer dat we de testing tool gebruikten, stelden we vast dat onze Silverlight applicatie vast liep met 100 virtuele gebruikers (VU's), wat een eye-opener voor ons was. We wilden testen met 200 VU's, maar we konden het niet afmaken vanwege een groot geheugenprobleem. Nu delen we regelmatig alle ICTestAutomation resultaten met Development, QA managers en business analisten, en we analyseren gezamenlijk deze informatie om onze applicaties te fine-tunen, configuratie-instellingen te wijzigen, prestaties te optimaliseren en gemoedsrust te krijgen."

Verhaal 2:
Testautomatisering in een Agile-wereld

Probleemstelling klant: "Nu we in een op Agile gebaseerde ontwikkelingsomgeving beland zijn, zijn de ontwikkelingscycli veel korter en hebben we veel minder tijd om te testen. Snelheid is een must, we hebben snel resultaten nodig, en we moeten onze testscripts snel kunnen tweaken en kunnen reageren op frequente wijzigingen in de functionaliteit van de applicatie."

Het resultaat met ICTestAutomation: "ICTestAutomation is betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Geen coderen, maar het bouwen van scripts en dat heb ik mij zelfstandig eigen gemaakt en ik had in no-time resultaat. Bovendien kan ik andere gebieden testen terwijl mijn scripts draaien, dus de kwaliteit van de applicatie is veel beter en ik heb tijdwinst. Nu gebruiken we ICTestAutomation om elke keer dat we een nieuwe applicatie uitrollen (elke 3 tot 5 maanden) te (load)testen. We gebruiken het ook voor regressietesten, plus we gebruiken het elke dag voor smoke- testen op onze builds. Dit heeft ons veel tijd bespaard!"

Wie wil er geen tijd vrijmaken om andere essentiële tests uit te voeren? 

Zoek daarom naar een “non-intrusive” test automatiserings oplossing die dezelfde elementen gebruikt als een gebruiker bij de interactie met een applicatie (het visueel bekijken van het bureaublad en het reageren op veranderingen, het besturen van het toetsenbord en de muis) en die beeldherkenningstechnologie integreert om elke transactie in de echte wereld te repliceren, te testen en te meten met behulp van de daadwerkelijke client-interface. Op die manier kun je schermbeelden vastleggen en vergelijken met een door de gebruiker gecreëerde baseline, de basis van Citrix, Microsoft Terminal Services en RDS-implementaties, en snel trage componenten, functionele defecten en andere kwaliteitsproblemen identificeren die moeten worden aangepakt voordat de productie wordt vrijgegeven.

Bent u er klaar voor om meer te leren? Neem kennis van ICTestAutomation voor Citrix of RDS omgevingen van TrendIC. 

Veel succes met je kwaliteits verbeteringen!

 

Computer cartoon vector created by redgreystock - www.freepik.com